Sportkinesitherapie/taping

De sportkinesist is enerzijds gespecialiseerd in het behandelen van sportletsels en anderzijds in de preventie ervan. Typische voorbeelden van sportletsels zijn enkelverstuikingen, spierletsels (scheur, verrekking of contractuur), voorste kruisbandletsels, meniscusletsels, schouderklachten, achillespeesklachten, …

We helpen je om rustig terug op te bouwen en geven je aangepast trainingsadvies en sportspecifieke oefeningen. We richten ons tot alle sporters, zowel de competitieve sporters als de recreatieve. Daarnaast kan je bij ons ook terecht voor het aanleggen van een stabiliserende tape (de klassieke witte tape) of een kinesiotape.

Een kinesiotape ondersteunt spieren en gewrichten in hun functie zonder daarbij de beweging te beperken. De rekbaarheid van de tape wordt gebruikt om een soort liftende werking te krijgen van de opperhuid. Zo ontstaat meer ruimte in het gebied net onder de huid, waar allerlei receptoren, bloed –en lymfevaatjes liggen. De tape geeft een onmiddellijke drukvermindering waardoor de bloedcirculatie en lymfeafvoer, die verstoord zijn bij een letsel, weer op gang komen. Bovendien neemt de druk op de drukreceptoren af met een onmiddellijke pijnvermindering als gevolg. Een kinesiotape kan gebruikt worden bij spierletsels, ontstekingen en vochtophoping, ter ontlasting van spieren en gewrichten, als pijndempende techniek en om en houdingscorrectie te bekomen.

Meer info vragen of een afspraak maken

Contact