Pre– en postnatale kiné

Prenatale kinesitherapie
Tijdens de prenatale kiné begeleiden en ondersteunen we de zwangere vrouw, al dan niet met haar partner tijdens deze fase van veranderingen. We bekijken individueel of je nood hebt aan houdingscorrectie, bepaalde oefeningen ter bevordering van de soepelheid, het evenwicht, de stabiliteit, de spierkracht, of net aan ontspanning.
We leren je verschillende ademhalingstechnieken en verschillende houdingen aan om de weeën tijdens de arbeid goed te kunnen opvangen. Ook worden perstechnieken aangeleerd om de baby adequaat uit te drijven en tegelijk het bekken, de bekkenbodem en de baby te beschermen tijdens de bevalling. We geven je ook info over het begin en het verloop van een bevalling. Indien je specifieke klachten hebt (rugklachten, bekkeninstabiliteit, gezwollen benen, bekkenbodemklachten) worden deze uiteraard in de eerste plaats behandeld.

Postnatale kinesitherapie
De postnatale kinesitherapie is gericht op de bewustwording en het versterken van de bekkenbodem en nadien op houdingscorrectie, core stability en verstevigen van de buik- en rugspieren. Aerobe training kan hier deel van uit maken (crosstrainer, loopband, hometrainer, powerplate). Indien je nood hebt aan specifieke bekkenbodemreëducatie zullen we dit eerst aanpakken alvorens over te gaan naar de oefentherapie. Na een keizersnede kan een littekenbehandeling nuttig zijn.

Meer info vragen of een afspraak maken

Contact